Κορωπί
Ο Αφγανός που εκτέλεσε τον 71χρονο

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

 

Το DNA του Αφγανού που είχε εντοπιστεί στον Λυκαβηττό έχοντας στο σακίδιό του 78 πυροκροτητές ταυτοποιήθηκε σε όπλο δολοφονίας του 71χρονου την 15η Δεκεμβρίου 2017 στο Κορωπί.

 

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, καθώς και τα εργαστηριακά ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, εξακριβώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 20χρονος, ο οποίος βρίσκεται ήδη φυλακισμένος για παραβάσεις σχετικά με εκρηκτικές ύλες. 

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

 

Συγκεκριμένα, το DNA του βρέθηκε πάνω σε φυσίγγι και στην κυνηγετική καραμπίνα, με την οποία είχε δολοφονηθεί ο 71χρονος, και εκτιμάται ότι ο φόνος έγινε επάνω σε στιγμιαία φιλονικία. Ο Αφγανός φέρεται να έμενε σε παράπηγμα στην περιοχή του Κορωπίου, σχετικά κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

 

Από την έρευνα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φαίνεται πως οι 78 πυροκροτητές ήταν προϊόν κλοπής από κάποιο λατομείο των Μεσογείων, καθώς υπάρχουν ενδείξεις απώλειας από τέτοιου είδους επιχείρηση στην περιοχή. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο Αφγανός κατηγορούμενος είτε να έγινε ο λήπτης «παραγγελίας» για την προμήθεια πυροκροτητών από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, είτε ο ίδιος μετά την κλοπή να αναζήτησε αγοραστές στον συγκεκριμένο χώρο. 

 

Αρχικά τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξέταζαν το ενδεχόμενο της «μετακόμισης» των 78 πυροκροτητών από κατάληψη σε κατάληψη, με τον Αφγανό να αποτελεί των «μεταφορέα» υλικών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών. Το γεγονός ότι ο συλληφθείς, ήταν «ρακένδυτος» και δήλωνε άστεγος, οι αστυνομικοί το εξέλαβαν ως αληθές και πιθανολογούσαν να τον χρησιμοποιούσαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου ως «delivery» ύποπτων υλικών έναντι αμοιβής. 

 

Ο Αφγανός τηρούσε σκληρή στάση και στις ερωτήσεις των αστυνομικών αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για τους πυροκροτητές που μετέφερε, όπως επίσης ποιος τους έδωσε, από πού τους παρέλαβε και ποιος ήταν ο προορισμός του. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το γεγονός, πως ο Αφγανός είχε στην κατοχή του έγγραφο χορήγησης ασύλου, το οποίο είχε υποβάλει στην Ξάνθη στις 10 Ιανουαρίου 2017. 

 

Από τα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών, προέκυψε ότι έχει σημανθεί τουλάχιστον άλλες τέσσερις φορές, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς ήταν παράνομα στη χώρα, δηλώνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και έτη γεννήσεως. 

 

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά από καταγγελία υπαλλήλων εστιατορίου στον Λυκαβηττό. Όπως είπαν στους αστυνομικούς, ο Αφγανός αφού γευμάτισε στο κατάστημα αποπειράθηκε να φύγει χωρίς να πληρώσει. Οδηγήθηκε αρχικά στο Α.Τ. Εξαρχείων και έπειτα στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ στο σακίδιο πλάτης που είχε στην κατοχή του εκτός από τους 78 κοινούς πυροκροτητές, βρέθηκαν επίσης δύο φιαλίδια βουτανίου των 190 gr , από τα οποία το ένα ήταν τοποθετημένο σε καμινέτο, δύο τεμάχια βραδύκαυστο πυραγωγό φυτίλι, δύο αναπτήρες και ένα στουπί. 

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS