απόψεις
Ο λόγος στο σωματείο Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ.

     Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α Τομέα Υμηττού

 

  Mesogianews.gr: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό και πώς προέκυψε η ίδρυση του σωματείου σας;

 

  Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ: Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε μαζί με άλλους πολίτες το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α τομέα Υμηττού για να διαφυλάξουμε τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και να μπορέσουμε να θέσουμε σε συνεχή επαγρύπνηση τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες των Δήμων που περιβάλλουν αυτό το πράσινο κομμάτι. Οι περιβαλλοντικές αλλαγές που επιτελούνται καθημερινά τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρούμε ότι μας φέρνει προ των ευθυνών μας, ώστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές αυτά που εμείς κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες.

 

 

  Mesogianews.gr: Ποιος ο σκοπός του σωματείου σας;

 

  Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ: Σκοπός του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Β/Α τομέα Υμηττού είναι να δημιουργηθούν ομάδες εθελοντών με ευθύνη και ευαισθησία και να παρέχουμε κάθε δυνατή Πολιτική Προστασία στην οποιαδήποτε δύσκολη και έκτακτη περίπτωση, όπως μεγάλες πυρκαγιές, αλλά και πλημμύρες και σεισμούς, με ανθρώπους όσο το δυνατόν περισσότερο εκπαιδευμένους από δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς φορείς, όπως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομία και Ιατρούς που μας έχουν μεταφέρει τις γνώσεις τους σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Πρώτων Βοηθειών.

 

 

  Mesogianews.gr: Με ποιους τρόπους εκπαιδεύονται τα μέλη σας και τώρα που έχει τελειώσει η αντιπυρική περίοδος που προσανατολίζεστε;

 

  Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ: Κύριο μέλημά μας, είναι να πραγματοποιούμε και να συμμετέχουμε σε σεμινάρια εξειδίκευσης τα οποία διοργανώνονται από επίσημους φορείς, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Ερυθρός Σταυρός και εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να ενημερώνονται άμεσα και έγκαιρα τα μέλη μας πάνω στο αντικείμενο κινδύνου και κρίσεων. Παρακολουθούμε σεμινάρια για την αντιμετώπιση των σεισμών σε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθούν ασκήσεις, με τις οποίες τα μέλη μας θα βρεθούν όσο το δυνατό σε πραγματικές συνθήκες προκειμένου να λειτουργήσουμε με το σωστότερο δυνατό τρόπο μπροστά σε ενδεχόμενο σεισμό.

 

 

  Mesogianews.gr: Πού μπορεί να σας βρει κάποιος εάν θελήσει να ενημερωθεί για τις δράσεις σας;

 

  Σ.Ε.Π.Π.Β/Α.Τ.Υ: Όποιος θέλει να ενημερωθεί για την εθελοντική μας δράση, να έρθει να μας γνωρίσει από κοντά και αν θελήσει να γίνει και μέλος μας, μπορεί να μας βρει στη διεύθυνση: Λουκά 1 και Αγίου Θωμά, πίσω από το πρατήριο shell, στη Λεωφ. Λαυρίου στην Παιανία, αλλά και στο φυλάκιό μας, στην περιοχή της ΣΔΑΜ Αγίας Παρασκευής, στην οδό Ανατολικής Μεσογείου.

 

Τηλ. Επικ. Φυλάκιο: 6978-808990

 

ΤΗΛ: 6937-13081, 210-6658808

 

Και φυσικά στην ιστοσελίδα μας www.seppvaty.com όπου μπορεί να μαθαίνει άμεσα όλα μας τα νέα και τις ειδήσεις.

 

 

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS