Κορωπί
Σταθμός Προαστιακού – Μετρό Κορωπίου

 

Oι κάτοικοι του Κορωπίου είναι – και - λίγο τυχεροί. Ναι, είναι τυχεροί διότι η πόλη τους, διαθέτει “σιδηροδρομικό σταθμό”. Έναν σταθμό που εξυπηρετεί και τους κατοίκους του Μαρκοπούλου, των Καλυβίων, της Κερατέας … και κατά πως φαίνεται θα τους εξυπηρετεί για πολλά χρόνια ακόμα.

 

Όμως, το τι συμβαίνει με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των επιβατών, φαίνεται να μην ενδιαφέρει κανέναν. Το οικόπεδο που έχει διαθέσει ο ΟΣΕ για τη «δημιουργία» υπαίθριου παρκινγκ, το οποίο θα μπορούσε τουλάχιστον να είχε φυτευτεί με δέντρα, αρκεί μόνο για το 1/5 του όγκου των σταθμευμένων οχημάτων.

 

Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι επιβάτες παρκάρουν στη γέφυρα καθώς και γύρω απ’ αυτήν, με αποτέλεσμα η περιουσία τους να είναι εκτεθειμένη σε τυχόν βανδαλισμούς, αλλά και σε κακοποιούς που όπως έγινε γνωστό δρουν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες! Άλλωστε το σημείο εκείνο δεν φημίζεται για τη φωταγώγησή του, ενώ και η αστυνόμευση είναι παντελώς απούσα.

 

Δύο επιχειρηματικές δραστηριότητες για την κατασκευή υπαίθριων, αλλά φυλασσόμενων, πάρκινγκ δεν ευόδωσαν μιας και η χρήση γης στην εν λόγω περιοχή δεν προβλέπει τέτοιες δραστηριότητες.

 

Όμως, επειδή … στην Ελλάδα ζούμε, κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας μεγάλος κατασκευαστικός όμιλος που θα αγοράσει τα οικόπεδα γύρω από τον σταθμό και τότε είμαστε σίγουροι ότι, ως δια μαγείας, θα αλλάξει η χρήση γης και … ! (το σενάριο είναι φανταστικό).

 

 

Κάτι άλλο το οποίο παρατηρείται σχεδόν σε καθημερινή βάση, είναι το γεγονός ότι πολλές νταλίκες «εγκλωβίζονται» στη διασταύρωση της Λεωφ. Παιανίας – Μαρκοπούλου με τη γέφυρα του Σταθμού (οδός Σπύρου Δάβαρη), λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων στις γωνίες των νησίδων, αλλά και για έναν άλλο «φοβερό» λόγο … Υπάρχει ενδεικτική πινακίδα, επί της Λεωφόρου η οποία κατευθύνει δεξιά (από λάθος?) τους οδηγούς προς την είσοδο της Αττικής Οδού. Δηλαδή, αντί οι οδηγοί να ακολουθήσουν ευθεία πορεία και αφού διανύσουν 700 μέτρα στρίβοντας αριστερά να οδηγηθούν εύκολα και γρήγορα στην είσοδο της Αττικής Οδού, η «λάθος» πινακίδα τους οδηγεί να περιπλανιούνται στα χωράφια ή πολλές φορές και μέσα στην πόλη.   

 

 

 

Άξιο αναφοράς επίσης, είναι ότι κάποτε μετά από εκκλήσεις, κάποιοι δεσμεύτηκαν για την τοποθέτηση πάνελ στις αποβάθρες ώστε να προστατεύονται οι επιβάτες από τους ανέμους, τα οποία ακόμα και σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί. Γιατί άπαξ και φυσήξει στο Πάτημα (τοπωνύμιο), τότε…την «πατήσαμε»!!!

 

 

Σφήξ

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS