Υμηττός
Στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Υμηττός

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

 

Την Παρασκευή δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων ακυρώσεως που είχαν ασκήσει οι Δήμοι Κρωπίας, Παιανίας και Ηλιουπόλεως κατά του π.δ/τος του Ιουνίου 2011 «Καθορισμός μέτρων προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού» (ΦΕΚ τ. Δ’ αριθμ. 187/16.06.2011).

 

Με τις ανωτέρω αποφάσεις το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας αποφάσισε να παραπέμψει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προδικαστικό ερώτημα αναφορικά με το αν απαιτούνταν για την έκδοση του εν λόγω π.δ/τος να προηγηθεί Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση (Σ.Π.Ε.), σύμφωνα με τους ορισμούς της Οδηγίας 2001/42/ΕΚ.

 

Όπως εξηγεί ο δικηγόρους Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου (μέλος της δικηγορικής εταιρείας ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ), «η παραπομπή του εν λόγω ζητήματος, που αποτελούσε έναν από τους βασικούς λόγους ακυρώσεως που προβάλλαμε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνιστά ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, δεδομένου μάλιστα ότι το Ε’ Τμήμα του ιδίου Δικαστηρίου είχε κρίνει, κατά την επεξεργασία του εν λόγω π.δ/τος, ότι δεν απαιτείται η τήρηση της υπόψη διαδικασίας. Μετά την έκδοση της αποφάσεως του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα αποφανθεί κατά τρόπο οριστικό επί των αιτήσεων ακυρώσεως των Δήμων και, στη συνέχεια, επί των αιτήσεων ακυρώσεως που έχουμε ασκήσει εκ μέρους εκατοντάδων ιδιοκτητών ακινήτων».

 

Υπενθυμίζεται ότι η δικηγορική εταιρεία συνεχίζει την κατάθεση αγωγών εκ μέρους των ιδιοκτητών για την αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί λόγω των δεσμεύσεων των ιδιοκτησιών τους από το επίμαχο προεδρικό διάταγμα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με τις κ.κ. Μαριάννα Γαλάνη και Φένια Μαρούτσου στο τηλ. 210-7222007.

 


Από: Αντώνης
 Τα πουλάνε όλα σε ιδιώτες,ακόμα και ζώνες NATURA ή Εθνικούς Δρυμούς.Βγάζουν νόμους για αποχαρακτηρισμούς δασών ακόμα και οικοδόμηση μέσα σε αυτούς και εμείς οι νόμιμοι ιδιοκτήτες μας παίρνουν τις ιδιοκτησίες με φιρμάνια στυλ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Δεν φταίνε αυτοί,εμείς που ανεχόμαστε τον κάθε βουλευτή κυβερνώντος κόμματος που πατάει στο Κορωπί.
Μια πόλη.....ευνουχισμένων ατόμων!
Από: ΖΟΙ
 Συμφωνώ με τον Αντώνη, αλλά δυστυχώς στη χώρα μας όσοι κινούνται στα πλαίσια της νομιμότητας, είναι κατά κόρον οι χαμένοι.
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS