Υμηττός
Απόφαση σταθμός του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου – το ΠΔ Υμηττού οδηγείται σε ακύρωση

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

 

Μία απόφαση σταθμό για τα δικαστικά χρονικά εξέδωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) για την υπόθεση του Δήμου Κρωπίας κατά του ΥΠΕΚΑ, που αφορά το Προεδρικό Διάταγμα του Υμηττού (υπόθεση C-473/2014), η οποία είχε παραπεμφθεί στο Δ.Ε.Ε. από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Με την απόφαση αυτή του Δ.Ε.Ε. υιοθετούνται πλήρως οι απόψεις που διατυπώθηκαν ενώπιόν του εκ μέρους του Δήμου Κρωπίας και κρίνεται ότι για την έκδοση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος θα έπρεπε να προηγηθεί η εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σύμφωνα με τους ορισμούς της Οδηγίας 2001/42.

 

Κατά τον τρόπο αυτό το Δ.Ε.Ε., με μια απόφαση πραγματικά ιστορική για τα νομολογιακά δεδομένα, ανατρέπει πλήρως την αντίθετη κρίση της πλειοψηφούσας άποψης της Ολομελείας του Σ.τ.Ε., υιοθετώντας, στο σύνολό τους, τις απόψεις που διατυπώθηκαν και ενώπιον του τελευταίου.

 

Όπως επισήμανε στο Mesogianews.gr ο δικηγόρος του Δήμου, Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου «ανοίγει πλέον ο δρόμος για την οριστική ακύρωση του Π.Δ. από το Σ.τ.Ε., το οποίο δεσμεύεται απολύτως από την ανωτέρω κρίση του Δ.Ε.Ε. Έτσι, το Π.Δ. που ταλαιπώρησε με τις πάμπολλες υπερβολές του και τις αδικαιολόγητες δεσμεύσεις χιλιάδων ιδιοκτησιών γύρω από τον Υμηττό οδηγείται στην ακύρωσή του».

 


Από: Νυφίτσα
 Η δικαιοσύνη έστω και σε Ευρωπαικό επίπεδο , δικαιώνει εμάς.
Το συντομότερο τα οριστικά.
Από: Γ.Κ
 Η πλάκα......
Θα πάνε κάποιοι στο Κορωπί στις βουλευτικές εκλογές και θα ψηφίσουν αυτούς που έφεραν το νόμο για την μετατροπή των ιδιοκτησιών μας στον Υμηττό σε ένα είδους Εθνικό Δρυμό .
Ντροπή.
Από: Αναστάσης
 Επιτέλους να δικαιωθουν όλοι οι ιδιοκτήτες ας ειναι καλά οι Ευρωπαίοι κρίνοντες
Από: Σωτήρης Πέλ.
 Η ολοκλήρωση της υπόθεσης με νίκη των Κορωπιωτών είναι το μέγιστο αποτέλεσμα.
Στην νίκη όλοι μαζί στο αγώνα όμως χώρια;
Φυσικά αναφέρομαι σε αυτούς που έβγαλαν την ουρά τους απ έξω όταν το πρόβλημα δημιουργήθηκε.
Δεν πειράζει, όλοι μας δεν έχουμε κοντή μνήμη.
Από: Σπύρος
 Το ΣτΕ πρέπει να προχωρήσει σε συνολική ακύρωση του Π.Δ. 187 άμεσα, αρκετά καθυστέρησε από 6/2011 μέχρι 3/2014 για να στείλει την υπόθεση στο Δ.Ε.Ε.
Από: Souidos_Koropiou
 Μπορεί κάποιος να μας πει από Χαλκιδική μεριά,Σκουριές κτλ το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αρμοδιότητες ή ανήκουν τα μέρη σε άλλες χώρες;
Μάλλον εκεί δεν υπάρχει θέμα περιβάλλοντος!
Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS