δημοτικά
Δεν υπάρχει τελική απόφαση για τα Κέντρα Υγείας

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

 

Μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτη, σχετικά με τη μόνιμη 24ωρη εφημερία του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου, ο κ. Ζώτος Υπ/της της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής (ΥΠΕ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως η ΥΠΕ δεν έχει ακόμα συγκροτήσει την τελική της πρόταση, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας.

 

Παράλληλα, αυτοδιοικητικοί παράγοντες της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση του κ. Μεθενίτη ως κίνηση εντυπωσιασμού ... και τίποτα περισσότερο.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Υπ/τη της 1ης ΥΠΕ:

 

Η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έχει ξεκινήσει την επεξεργασία του σχεδίου ανασυγκρότησης της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας στην περιοχή ευθύνης της. Στα πλαίσια αυτά έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένως συσκέψεις με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων που έχουν Κέντρα Υγείας καθώς και με τους επιστημονικά υπεύθυνους των Κέντρων Υγείας. Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η κατάθεση προτάσεων προκειμένου να αναβαθμιστεί η παροχή των υπηρεσιών των Κέντρων Υγείας τόσο στην πρωινή τους λειτουργία όσο και στη διάρκεια της εφημερίας τους.

 

Πριν ολοκληρωθεί ο διάλογος αυτός η διαρροή μεμονωμένων προτάσεων και απόψεων δεν αφορά την Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ η οποία δεν έχει ακόμα συγκροτήσει την τελική της πρόταση. Όπως έχουμε δεσμευτεί και στις συσκέψεις για την πρόταση αυτή θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια και Δήμοι) μαζί με όλα τα δεδομένα που υπάρχουν.

 

Ο ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΖΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

 


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS